Op zoek naar abstracte?

 
abstracte
 
Abstractie Wikipedia.
Men noemt dit soms ook non-figuratieve kunst. Bij abstraheren wordt vooral een basisstructuur, een gevoel of een idee in een kunstwerk vertolkt waarbij de waarneembare werkelijkheid nog wel te herkennen is. Abstraheren staat hiermee tussen de figuratieve kunst en de abstracte kunst in.
Wat is abstracte fotografie? @ Fotografie Academie.
We zullen hier in dit artikel toch een paar woorden wijden aan hoe abstracte fotografie omschreven kan worden en hoe je het maken van abstracte fotos kunt aanpakken. Ook zullen we je enkele handvaten aanreiken die je op weg kunnen helpen in de abstracte fotografie.
Abstract 17 definities Encyclo.
Te gebruiken voor de stroming in de 20e-eeuwse beeldende kunst die gericht is op het afstand nemen van de zichtbare werkelijkheid. Gebruik abstractie voor deze expressievorm in meer algemene zin. Categorie Stijlen en Perioden moderne Europese kunststijlen en stromingen. Zonder alle niet essentiële informatie of aspecten vaak met als doel om meer fundamentele structuren zichtbaar te maken. Afgetrokken van de werkelijkheid.
KORT voor Kids Wat is het verschil tussen figuratief en abstract.
En nog steeds ontstaan er nieuwe stromingen of vertakkingen. En dus ook meerdere meningen over wat kunst is of kan zijn! Binnen alle kunststromingen is het belangrijkste onderscheid dat je kunt maken dat tussen figuratieve en abstracte kunst. Bij figuratieve kunst kun je zien wat het voorstelt. De voorstelling lijkt op hoe de dingen er in het echt uit zien. Dit soort kunst wordt ook wel realistische kunst genoemd van het woord realiteit. Figuratieve kunst Cezanne Stilleven met pepermuntfles 1894. Bij abstracte kunst kun je niet zien wat het voorstelt. Het gaat meer over wat de kunstenaar voelt of denkt. Geen herkenbare beelden zoals natuurlandschappen dieren stadsgezichten of portretten van mensen. En omdat er niets herkenbaars op staat zijn deze kunstwerken ook niet altijd meteen te begrijpen.
Abstract Wikipedia.
Abstract artikel, de samenvatting van een wetenschappelijk artikel. Abstracte kunst, een tegenstelling tot figuratief in de kunsten. Abstracte wetenschap of formele wetenschap. Abstracte klasse in de informatica. Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Abstract of met Abstract in de titel.
Abstracte kunst Wikipedia.
Absolute" kunst" en concrete" schildering" zijn eveneens omschrijvingen waarmee men het absolute karakter van de abstracte kunst wil benaderen. Hans Arp en verwante kunstenaars bestempelden hun abstracte werk heel paradoxaal als concrete kunst omdat ze hun abstracte vormen heel wat realistischer vonden dan een afbeelding van bijvoorbeeld een stoel, een wolk of een trein.
Abstract Wikikids.
Bijvoorbeeld het geven van een kus of een deur voor de ander open houden. Op een abstract schilderij staan afbeeldingen waarvan je niet direct kunt zien wat het voorstelt. Piet Mondriaan schilderij bijvoorbeeld abstracte schilderijen. Afkomstig van Wikikids de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. Koppelingen naar deze pagina.
Abstract en Concreet.
Het weer of het klimaat zijn daarentegen abstracte begrippen. Transport is een abstract begrip. Fietsen, auto's' en vliegtuigen zijn concrete. Energie of de media zijn ook abstracte begrippen. Hitte of het ochtendblad zijn concreet. Abstracte begrippen geven algemene eigenschappen of omstandigheden aan.
Selor test Abstract redeneervermogen Selor selectiebureau van de overheid.
Hoe werkt de test? Bij Selor hebben we verschillende testen rond abstract redeneervermogen die ongeveer allemaal dezelfde doelstelling hebben en op pc worden afgenomen. Je moet regels afleiden uit abstracte informatie en die regels dan toepassen op nieuwe informatie. Zo kan je 2 rijen met telkens 1 basisfiguur en 1 eindfiguur. Tussen beide types figuren staan één of meerdere dominostenen of F-toetsen. Jouw taak bestaat erin de basisfiguur en de eindfiguur met elkaar te vergelijken en zo het effect van elke dominosteen of F-toets te achterhalen. Een variant is dat je een figurenreeks ziet waarbij verschillende figuren in een logische volgorde staan. Je moet de volgende figuur in de reeks kiezen uit een aantal mogelijkheden. Andere testen tonen je stroomdiagrammen.

Contacteer ons